Vakantiehuizen
La Lande - La Borie

TOERISTISCHE INFO

Het dorp Tocane-Saint-Apre

De gehuchten La Lande en La Borie liggen op zo’n 3 km van het dorp Tocane-Saint-Apre dat voorzien is van alle faciliteiten. U vindt er bakkers, beenhouwers, apotheek, dokter, bankkantoor, café-restaurants, kappers, tankstation, supermarkt enz.
Kuieren en proeven van lokale produkten kan u op maandag op de wekelijkse markt.

De typische produkten van de Périgord vindt u tevens in de plaatselijke winkels veelal uitgebaat door de producent zelf. Een bezoek en rondleiding aan de boerderijen van de producenten is zeker een aanrader.

Voor meer info over de streek kan u steeds terecht bij de toeristische dienst “Maison de la Dronne” in Tocane Saint Apre. Deze bevindt zich in de mooi gerestaureerde watermolen aan de rivier.

Toeristische info

In de Dordogne valt er heel wat meer te beleven dan alleen maar te genieten van de culinaire lekkernijen zoals foie gras, canard, truffel en wijn.

Wilt u de historische sfeer opsnuiven dan kan u kiezen uit duizend en één kastelen. Misschien wilt u nog verder de geschiedenis induiken, ook dat is geen probleem. De Dordogne staat immers ook gekend voor zijn préhistorische grotten en zijn musea.
In de omgeving kan je de lokale sfeer opsnuiven in één van de vele authentieke dorpjes en stadjes.

Een terrasje meepikken, snuisteren in de kleine winkeltjes, iets moois vinden op de vele vide-greniers, slenteren op de markt, proeven van de lokale lekkernijen, een bezoekje aan de lokale gastvrije producent van foie gras of gewoon genieten van de Dordogne.

Ook de sportieveling vindt er zijn gading…fietsen, wandelen, kayakken, …

Onze aanraders in de nabjie omgeving zijn: Brantôme, Perigueux, Bourdeilles, Aubeterre sur Dronne, Saint Jean de Côle.
Daguitstappen naar Bordeaux, Bergerac, Saint-Emillion, Rocamadour, Sarlat la Canéda,… zijn perfect mogelijk.

Het klimaat

Het klimaat in de Dordogne is een landklimaat, beïnvloed door de Middellandse zee en de Atlantische oceaan. Een zacht klimaat met warme zomers. Het najaar kan er heel aangenaam zijn en het kleurenpalet van de bossen is er adembenemend. In de winter kan het flink koud worden, al voelt het bijna altijd aangenaam aan. Dit komt door de afwezigheid van de wind. Het voorjaar kent naast de zon ook de regen. Het is de meest vochtige tijd van het jaar, hoewel de zon weinig dagen verstek laat gaan.

Deze streek is ook de moeite waard om in de herfst, winter en lente te ontdekken.
De herfst is het seizoen van de jacht, de champignons, de okkernoten en de kastanjes. Eens de ochtendkilte is verdwenen, kan je nog heerlijk genieten van een warme, aangename nazomerse dag met temperaturen tot soms wel 25°. Het mooie kleurenpallet van de wijngaarden en de bossen nodigen u uit tot een fikse wandeling.
In de winter, de periode van de truffeloogst, ruikt u de houtvuren die de huizen verwarmen. Deze geur prikkelt heerlijk in je neus. Soms valt er wat sneeuw, heerlijk mooi om te wandelen. Een bezoek aan een lokale truffelmarkt of aan de hoofdstad van de truffel Sorges mag niet ontbreken.
De lente biedt zowel mooie warme als natte dagen. Vanaf mei kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot 25° en is het meestal droog. Fascinerend is het om de natuur te zien ontluiken en de dieren te zien ontwaken uit hun winterslaap. Een hert aan de bosrand te zien is eerder regel dan uitzondering.

Website gemaakt door Sinergio